Сега четете
Петков: Имаме невероятно големи язви в сектор „отбрана“

Петков: Имаме невероятно големи язви в сектор „отбрана“

Имаме невероятно големи язви в сектор „отбрана“, това заяви премиерът Кирил Петков в началото на днешното заседание на Министерски съвет. Над 5 часа продължи заседанието вчера на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), свикано от Румен Радев на „Дондуков“ 2. На срещата при президента бяха обсъдени актуалните рискове и заплахи за националната сигурност, свързани с отбраната и състоянието на въоръжените сили на Република България.

„В много лоша ситуация сме, дефицитите в отбраната са огромни, но това го има в много сектори“, допълни премиерът на заседанието днес.

„Ето защо планът на правителството е да има актуализация на бюджета на шестия месец. Ще използваме тези месеци да сме сигурни, че разпадът, който е бил през годините, сега ще му бъде наложен контрол и ще обследваме дефицитите“, посочи още Петков и поздрави министрите за подхода към бюджета до този момент. 

Бюджетът, който влиза за второ четене в парламента, има три основни приоритета, очерта ги министър-председателят.

Вижте и

„Първият е голямо ниво на инвестиции. Говорим за капиталови инвестиции от над 8 млрд. Второ, инвестиции в човешкия капитал с голям приоритет върху образованието и 125% от средната работна заплата да учителите. Трето, социалната мрежа, която този бюджет дава, е безпрецедентна. За първи път ще имаме такова ниво на адресиране на най-бедните слоеве на населението, включително и пенсионерите“, посочи Кирил Петков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре