Сега четете
АЛБЕРТ ДЕВЕТИ, НА 36 СТОТНИ ОТ МЕДАЛА В ОЛИМПИЙСКИЯ СЛАЛОМ

АЛБЕРТ ДЕВЕТИ, НА 36 СТОТНИ ОТ МЕДАЛА В ОЛИМПИЙСКИЯ СЛАЛОМ

Страхотен Алберт Попов доказа класа и на олимпийските игри в Пекин. Българската звезда в алпийските ски се нареди девети в слалома, като само 36 стотни от секундата го отделиха от медалите. След шестите места на Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984q това е второто най-предно класиране на наш състезател в алпийските ски на олимпиада и същевременно най-доброто ни представяне на игриje в Пекин досега.

Със стартов номер 22 Алберт Попов постигна девето време в първия манш, на 70 стотни от лидера Йоханес Щролц от Австрия. В второто спускане Попов бе с осми резултат, като в крайна сметка успя да запази деветото си място и в крайното класиране, на 1.06 сек. от шампиона Клемен Ноел от Франция. Първи поздравления след финала Алберт получи по телефона от председателя на БОК Стефка Костадинова. България имаше още един скиор днес в Топ 20 след първия манш – със стартов номер 38 Камен Златков финишира на 20-а позиция, но във второто спускане пропусна врата и отпадна малко преди финала.
По-късно през деня предстои ново българско участие на олимпиадата в Пекин. В щафетата биатлон 4 х 6 км нашият отбор стартира с номер 20 в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Лора Христова и Даниела Кадева.
––––––
Фотосите са осигурени от Български олимпийски комитет за новините на печатни и електронни медии само по време на олимпиадата в Пекин, без право за ползване с рекламна и търговска цел и при упоменаване на следното:
Снимка: БОК, Йордан Петков
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре