Вдъхновяващ концерт очаква врачани на 17-ти февруари в градската концертна зала с музиката на В.А.Моцарт, А.Дворжак и прекрасните гостуващи музиканти – цигуларката Лора Маркова и диригентът Максим Ешкенази.

Младата и много талантлива цигуларка Лора Маркова е носител на десетки отличия от престижни международни и национални конкурси. Участвала е в редица фестивали и концерти у нас, в Европа и САЩ, с оркестри като Национална Филхармония на Белгия, Симфоничен оркестър на Чешкото Национално радио, Фестивален оркестър на БНР, Класик ФМ оркестър и др.

В концерта “Вдъхновение” на 17-ти февруари от 19.00 ч. ще я чуем със Симфониета-Враца в изпълнение на В.А.Моцарт – Концерт за цигулка №4, под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази. В програмата на концерта е включен и А. Дворжак – “Легенди”, оп. 59.Билетите за “Вдъхновение” на 17.02 от 19.00 ч. са в продажба на касата в Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), тел. 0896718303, 0899827060. Входът в залата се осъществява със Зелен сертификат или валиден тест, до запълване на 50% от капацитета.