Сега четете
България стана „Акция Дрога“

България стана „Акция Дрога“

Акция „Дрога” тече в цялата страна. 10 кг хероин са заловени при специализирана операция на ГДБОП. Дрогата е била скрита в специални тайници в предния корпус на автомобил. Колата е била спряна тази нощ на автомагистрала „Тракия“, в района на Ихтиман. По информация на NOVA има шестима задържани.

В четвъртък при специализирана операция в София е открита оранжерия за отлеждане на марихуана в апартамент. Иззети са 228 растения в различен етап на развитие, както и лампи, филтри и други технически съоръжения, пригодени за отглеждането им.

На място са задържани двама мъже. Единият от тях има регистрация за престъпления, свързани с наркотици.Говорителят на спецпрокуратурата прокурор Христо Кръстев обяви по време на брифинг информация за още две акции у нас. При тях са били заловени две групи за разпространение и търговия на наркотици. Първата се състои от четирима души и е действала на територията на София и Сливен.

Произвеждали са амфетамин и метамфетамин. За целта са се снабдявали с медикаменти от собственик на аптека в Сливен. Аптекарят им е продавал значителни количества лекарства, съдържащи ефедрин и псевдоефедрин, които се използват за изготвянето на конкретните наркотици”, обясни Кръстев. При изземвания са намерени оръжия и вещи, които наподобяват културно-исторически ценности.

Втората престъпна група е действала на територията на Враца и София. Задържани са отново четирима души – двама чуждестранни граждани и двама българи.

Вижте и

Двете престъпни групи са били свързани. Мъжете са задържани за срок от 72 ч. Предстои да бъдат внесени искания за постоянна марка за неотклонение задържане под стража.

Междувременно в четвъртък над 660 дози хероин и други наркотици са били иззети в Нова Загора. Дрогата е намерена в жилището на 53-годишен криминално проявен мъж. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. Мъжът е задържан за 24 часа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре