Сега четете
Задържажа бразилец на летище София със 2 кг кокаин

Задържажа бразилец на летище София със 2 кг кокаин

Митничарите на Летище София спипаха над 2 кг кокаин в багажа на 44-годишен бразилец, който е пътувал транзит през нашата страна. Мъжът е арестуван, наложена му е постоянна мярка за неотклонение мярка „задържане под стража“.

Служителите от отдел „Борба с наркотрафика“ в териториална дирекция „Митница София“ се натъкнали на 2,135 кг бяло вещество при проверка на багаж на пътник, съобщиха от Агенция „Митници“.

Наркотикът е открит в куфара на бразилски гражданин, пристигнал на 7 февруари на Летище София от Сао Пауло, транзит през Доха до София с полет на Катарските авиолинии.

По метода „анализ на риска“ митническите служители избират пътника за проверка и след сканиране на багажа му установяват, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети. Намерените два пакета съдържат бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на кокаин. Откритият наркотик е с общо тегло 2,135 кг.

Вижте и

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Софийската градска прокуратура. Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност, като за престъплението може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години.

Софийският градски съд уважи искането на Софийската градска прокуратура за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишния бразилски гражданин А. С. Съдът прие мотивите на прокуратурата, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка, както и високата степен на обществена опасност на деянието. Мярката може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре