Сега четете
Петков с въпроси и имена пред камери, докато призовкар влиза в МС

Петков с въпроси и имена пред камери, докато призовкар влиза в МС

Само това, че точно в момента, когато призовкарят е дошъл в Министерски съвет, е имало брифинг осуетило получаването на документа от Кирил Петков. По време на брифинга обаче излезе Лена Бориславова и прочете пред журналистите датата и часа, на която те е викана – 9 февруари от 15 ч. политическият секретар на кабинета Петков трябва да се яви във ВКП по преписка 1475. Друга информация няма.

Кирил Петков увери, че не вижда проблем в това да получи призовка и пред медиите. Прозрачността е най-важното нещо, увери Петков.

Преди това в нарочен брифинг Кирил Петков избори въпросите и имената, които е посочил и пред главния прокурор Иван Гешев. Той ги е задал в контекста на незадоволителните резултата от работата на прокуратурата, стана ясно от думите му, пише ИА News24sofia.eu.

Припомняме, за тези въпроси и по-точно за тези имена и прякори се разбра от прессъобщение на прокуратурата днес. За това не бе съобщено нито от прокуратурата, нито от МС в съобщенията, разпространени в петък.

Кирил Петков подчерта на два пъти, че това за факти, подозрения и имена, които отдавна са в публичното пространство и са публично известни.

Той изброи:

Вижте и

  • – Скандала с пачките и кюлчетата в чекмеджето в резиденцията на премиера и особено при положение, че самият експремиер Борисов е признал, че знае коя е Мата Хари.
  • – Има ли допълнителни разследвания за Пеевски, Манолев и Илко Желязков, също санкционирани по глобалния закон Магнитски, след като срещу Васил Божков има толкова много.
  • – Има ли връзка между заема от ББР и „Булгаргабак“, при положение че господин Пеевски е бил акционер.
  • – Има ли разследване по „Осемте джуджета“ и обвинения спрямо Петьо Петров – Петьо Еврото.
  • – Има ли връзка между строителните компании, извършили незаконните ремонти на язовири, и известния като Таки.
  • – Какво е направено по Барселонагейт и заявката на испанските власти, че там има пране на пари.
  • – Има ли връзка между източването на „Автомагристрали“ и организацията ГЕРБ.
  • – Защо „Булгаргаз“ и господин Павлов са се отказали от количествата азерски газ при положение, че същите доставчици и сега са декларирали, че този газ може да се достави на Месемврия. А и защо Павлов се е явил само в качеството си на свидетел днес.

Има и други въпроси, но тези са най-важните, посочи Кирил Петков.

Ние всички искаме да бъдем информирани какво прави прокуратурата по тези въпроси. Защо няма отговори, попита Петков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре