Сега четете
Няма повдигнато обвинение към бившия шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов

Няма повдигнато обвинение към бившия шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов

След пет часа в Софийската градска прокуратура уволненият бивш директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов заяви, че няма притеснения, че може да стане обвиняем. Той е бил на разпит като свидетел, но не каза по какво досъдебно производство с аргумента, че нямал право.

На кратък брифинг след престоя си прокуратурата Николай Павлов каза пред репортерите, че е обяснил как работи газовият пазар и е отговорил на въпроси на разследващите, отнасящи се до доставките и договорите, информира  News24sofia.eu.

Абсолютно нямам никакво притеснение, защото сме абсолютно изрядни“, каза за пореден път Павлов.

Той посочи още, че е оставил дружеството в отлично състояние, с платени сметки, предплатен газ към азерската компания и на 60% доставки към „Газпром“.

Според бившия ръководител на „Булгаргаз“ топлофикационните дружества трябва да бъдат компенсирани заради мораториумът, който беше наложен, защото цените бяха замразени от тях ще се открие много сериозна „дупка“.

На въпрос възможно ли е след време все пак да стане обвиняем и притеснява ли се, той отговори така:

За какво!? Че сме си изпълнявали стриктно нормативната уредба, че компанията е на печалба, че имаме една от най-ниските цени, че бизнесът и всички потребители черпят ползи от тези договори? За това ли трябва да се притесняваме?“

Вижте и

Бившият шеф на „Булгаргаз“ потвърди, че от известно време пред дома му има полицейска кола, но не е ясно по какви причини се наблюдава жилището му. Павлов и целият борд на директорите на „Булгаргаз“ бяха отстранени в края на миналия месец, а наследникът на поста му – Иван Топчийски, определи като нелогичен начинът, по който е била увеличена цената на газа.

Нямам представа за какво ме викат на разпит“, каза Павлов пред БНР в неделя.

Категорично мога да кажа, че „Булгаргаз“ не е взимал грешни решения при условие, че азерския газ въпреки липсата на построен газопровод ние успяхме да договорим количества по договор да идват на алтернативен газопровод. Това е абсолютно недопустимо – да се обвинява едно дружество, което е стълб в енергийната сигурност в момента, и е фактор, и е крепител на цялата енергетика, такива обвинения да се говорят. Това е абсолютно недостойно“, каза още Николай Павлов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре