Сега четете
Родопчанинът гордо вее байряка!

Родопчанинът гордо вее байряка!

Берковчанката нежно и елегантно му държи байряка.

Китай направи откриването на зимната олимпиада в Пекин със силно пропагандно въздействие. На фонът на ковид разпада в т.нар. либерални демокрации. Демонстрира убийствено технологично превъзходство, съчетано с уважение към своите традиции.

Много въздействащо е предаването на знамето между представителите на 56 етноса в Китай и завършека с военна прецизност на китайското общество. После с 23 лазера създадоха 3D холограма на леден куб и прожектираха върху него историята на зимните олимпийски игри. После хокейсти с шайби разбиха куба с интерактивно взаимодействие да изгреят като 3D холограма петте олимпийски кръга. Разгърнаха огромно дигитално изображение като площадка за парада на нациите. Атмосферата наподобява на атмосферата от култовия научно-фантастичен филм „Трон“. И тръгна парада.

Ямайка има култов отбор по бобслей, много атрактивен танц направиха на музиката от балета „Лешникотрошачката“ на Пьотър Чайковски. Уникални костюми демонстрираха атлетите от Източен Тимор. Унгарците излязоха под звуците на „Унгарски танц“ на Йоханес Брамс. Норвежците нямаха късмет да излязат на музиката на „Лешникотрошачката“ с култов статус в Норвегия. Китайките носещи снежинките бяха с бутикови шапки с тигър и мотиви от провинция Хъбей, около град Пекин.

Най-сладки бяха български знаменосци – Радослав Янков от Чепеларе и Мария Здравкова от Берковица. След българите минаха нашите „съюзници“ от САЩ. А знаменосец на Американски Самоа – Нейтън Кръмптън се разходи в национална носия, гол до кръста, и по джапанки. Това е традиция на този парад един да се направи на „морж“, през 2018 бе спортиста от Тонга – Пита Таутофуа.

Вижте и

Автор: Димитър Костов

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре