Сега четете
Василев: Любомир Петров погази „мъжката“ си дума, тотото не може да се управлява от лъжци (ОБЗОР НА ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ)

Василев: Любомир Петров погази „мъжката“ си дума, тотото не може да се управлява от лъжци (ОБЗОР НА ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ)

Категоричен съм, че за всеки ден присъствие в тотализатора и за всяко действие на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена съдебна отговорност, включително и наказателна„. Това обяви спортният министър Радостин Василев, след като по-рано днес Софийски градски съд за втори път блокира опита му да смени ръководството на Българския спортен тотализатор.

СГС спря вписването в Управителния съвет на предложените от министъра Александър Тодоров и Георгий Султанов след жалба на настоящия изпълнителен директор Любомир Петров. При първоначалната заявка на спортния министър за смяна на ръководството на БСТ Любомир Петров обяви, че няма да обжалва, но в крайна сметка първо жалба подадоха Гошо Гинчев и Христо Йовов, а след това и самият Петров.

Дори и в далечен Китай отново станах свидетел на безпрецедентните опити на едни лъжци да се гаврят с Българския спортен тотализатор и със съдбите на неговите съвестни и доблестни служители, от които получаваме десетки сигнали за злоупотреби и репресии в тотализатора. Лъжата се беше превърнала в норма за поведение на старото ръководство на държавата. Явно някои от членовете на тотализатора са попили този маниер. За пореден път се убеждавам, че то не работи в полза на българските спорт, култура и образование, а защитава задкулисни интереси. Още седмица или две начело на тотализатора явно са много важни за тях. Отново сме свидетели как казаното пред обществеността не се изпълнява, а напротив. Изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров погази „мъжката“ си дума и противно на казаното пред медиите на 17.01.2022 г., че няма да обжалва освобождаването на старото ръководство на БСТ и вписването на новото, днес е подал жалба до Софийския градски съд с искане за спиране на регистърното производство„, се казва в позицията на Василев.

Спортният министър изрази съмнение и около безпристрастността на съдебното решение.

От определението на Софийския градски съд, с което е спряно регистърното производство по вписването на новоизбраните членове на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор, става ясно, че на решаващия състав на съда му е било служебно известно предходно искане до съда, което е от същата дата, със същото съдържание, като по това предходно искане друг състав на Софийския градски съд, по-рано през същия ден, вече е постановил отказ по искането за спиране на вписването на новите членове на Управителния съвет. Въпреки че на решаващия състав, спрял вписването, са му били известни мотивите за отказа от спиране на предходния състав от Софийския градски съд, той отново е пререшил въпроса по същество, без да вземе предвид вече постановения отказ, като е посочил мотиви в съвсем друга посока и е изложил твърдения, че първоначалният отказ няма обвързваща за него сила с аргумент, че отказът не разрешава по същество процедурен въпрос. Тези изводи на съда, постановил вписването, будят съмнение относно безпристрастното разрешаване на спорния въпрос. Независимо от тези съмнения, аз твърдо вярвам в безпристрастността на българската съдебна система„.

Вижте и

На следващо място, съставът на съда не е изследвал в цялост наличието на правен интерес на лицето, подало искането за спиране на регистърното производство. Отношенията между министъра и членовете на Управителния съвет се уреждат въз основа на договор за възлагане на управлението, който по характера си е облигационен и съставлява договор за поръчка, като възлагането на поръчката може да бъде оттеглено по всяко време от възложителя. В случая се касае за правомощие на министъра на младежта и спорта, като упражняващ правата на държавата в съответното държавно предприятие, което правомощие поражда правните си последици във вътрешните отношения между страните. Лицето, подало искането за спиране, няма качество на съдружник/акционер/лице, упражняващо правата на държавата, които по закон имат право да оспорват съответното решение. Още повече, че в настоящия случай с решението на министъра не е прекратен договорът за възлагането на управление и Любомир Петров не е освободен като член на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор, като при вписване на новите обстоятелства в Търговския регистър Любомир Петров ще продължи да изпълнява функциите си на член на Управителния съвет. Ако не бях адвокат, в случая можех да си помисля, че съдът решава безпристрастно, но съм и напълно осъзнавам какво се случва„.

Уважаеми дами и господа, категоричен съм, че за всеки ден присъствие в тотализатора и за всяко действие на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена съдебна отговорност, включително и наказателна. БСТ е голямо публично предприятие и е с определяща роля за развитието на българския спорт. То не може да бъде управлявано от лъжци, които не се ползват с доверието на принципала. Доверието не се гради с хвърляне на пачки през прозореца на джипката или с игра на карти. Категоричен съм, че всички, които са злоупотребявали с власт, трябва да бъдат наказани„, завършва позицията на Василев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре