Сега четете
НАП е раздал 31,8 млн. за допълнителни възнаграждения (ОБЗОР НА ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ

НАП е раздал 31,8 млн. за допълнителни възнаграждения (ОБЗОР НА ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ

Репортер по темата: Тодор Стефанов, „Любословие“.БГ

Общо сумата за НАП за допълнителни възнаграждения на служителите е 31 млн. 844 хил. и 300 лв. Това каза министърът на финансите Асен Василев в отговор на въпрос на Десислава Атанасова от ГЕРБ във връзка с раздадените допълнителни възнаграждения на служители на НАП в края на 2021 г.

Общо сумата за НАП е 31 млн. 844 хил. и 300 лв. Съотносимо към 2020 г. -сумата е била 30 млн. 300 хил. лв. 2019 – 30 млн. 150 хил. лв. Тези пари се разпределят на 7 863 служителя или средно по 337 лв. на служител на месец. За централно управление сумата е 10 млн. 631 хил. 443 лв. на 1714 служителя, което се пада средно по 517 лв. на служител на месец. Тези средства всяка година се предвиждат със Закона за бюджета. Те се раздават под формата на ДМС и представляват част от възнаграждението, което е по преценка и за извършена реална дейност„, каза Василев.

Десислава Атанасова в реплика заяви, че никога не е била против финансовото стимулиране на служителите, когато добре вършат своята работа. „Даже на против видно е от предоставената от вас справка, че през 2019 и 2020 г. са изплащани също така суми с 2 млн. по-малко, отколкото сега. По-скоро съм изненадана от аплодисментите от част от залата, защото през 2019 г. помня, че г-н Христо Иванов в преки включвания пред сградата на НАП искаше оставката на директора именно по същия повод. В този смисъл като допълнителен въпрос смятате ли, че сега директорът на НАП трябва да си подаде оставката, тъй като отново за заслуги са раздавани финансови стимули на служители и как си обяснявате промяна в поведението на член на управляващите„, заяви още Атанасова.

Асен Василев коментира, че резултатите, които НАП са постигнали миналата година, са рекордни в историята на агенцията. „За 7 месеца, даже не за цяла година агенцията успя да събере значително повече средства. Говорим за над 3 млрд. повече“, каза още Асен Василев.

Вижте и

Христо Иванов също се включи в темата.

По-полека с връщането към миналото„, заяви още той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре