Сега четете
Съвети как да се справим с магнитните бури през Февруари

Съвети как да се справим с магнитните бури през Февруари

Слънчевата активност засяга мнозина от нас и затова е добре предварително да знаем кога ще настъпят магнитни бури. През февруари се очакват няколко периода с геомагнитни смущения, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН .

Първото смущение на магнитосферата настъпи още на 2 февруари. Макар и слабо, то се очаква да продължи до 5 февруари.

Прогнозите очертавата друга, по-силна магнитна буря, около 10 февруари. След това – около 18, 25 и 28 февруари отново ще има смущения, като най-силното от тях ще е в самия край на месеца, посочват от НИГГГ към БАН.

Магнитните бури предизвикват стрес за организма, а хората реагират различно на геомагнитните изменения.

Вижте и

Според експертите от сайта DailyHoro.ru възприемането на магнитните бури е различно за всеки от нас: мнозина ги усещат предварително, част от населението реагира на слънчевите ветрове в момента на пиковата им активност, а някои усещат само ехото на отминала буря. За да запазите доброто си състояние, препоръчително е в тези дни да спазвате някои прости правила. Ако се появят симптоми на болка, важно е да не се самолекувате, а да се консултирате с вашия лекар. По време на магнитни бури е най-добре да останете спокойни, като избягвате прекомерната физическа и емоционална активност.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре