Сега четете
НА ЖИВО В ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ TV: Горещи страсти в НС! ГЕРБ поиска куп оставки (ВИДЕО)

НА ЖИВО В ЛЮБОСЛОВИЕ.БГ TV: Горещи страсти в НС! ГЕРБ поиска куп оставки (ВИДЕО)

Репортер по темата: Тодор Стефанов, „Любословие“.БГ

Редно е да споделя с вас, че не само правителството не работи, не работят и комисиите„, това каза Росица Кирова, депутат от ГЕРБ на брифинг в Народното събрание (НС).

„Любословие“.БГ уточнява, че това се случи по време на почивката на НС, където преди това се разигра голяма свада заради компенсациите за скъпия ток.

Вчера Комисията по енергетика приключи в 12 часа, там нямаше политически формации, които да бъдат против. Дебатите можеха да станат вчера след обяд, но това не се случи. Работата на комисията се организира от нейния председател, председателите на всички комисия са от управляващото мнозинство. Те не работят по проблеми, важни за всеки български гражданин. Ние искаме оставката на комисията по енергетика. Надяваме се, че председателят на Народното събрание (НС) да направи така, че комисиите да работят, правилата трябва да се спазват. Настояваме за оставката на председателя на комисията по енергетика и по още една причина – той беше председател на временната комисия по енергетиката, която не излезе с доклад. Трябва скорост, експедитивност, особено, когато проблемите, които се разглеждат са важни за всеки един български гражданин„, каза още Кирова.

Александър Ненков допълни, че е правилно да бъдат компенсирани ЕРП-та, но попита защо да не се компенсират и общините, защо за тях това е невъзможно.

Дали, защото кметовете са от ГЕРБ? Но кметовете не представляват ГЕРБ, те представляват своите граждани. За нас това е като един вид наказание, само че те не разбират, че наказват кметовете на ГЕРБ, а наказват обикновените граждани, обикновените хора. Заради това препотвърждаваме искането за оставка на председателя на Комисията по енергетика, защото той не се справя със своите задължения. Настояваме, ако има чест и достойнство, председателят на Комисията да си подаде оставката незабавно„, поясни Александър Ненков.

Вижте и

Повече гледайте във видеото на „Любословие“.БГ TV от сградата на Народното събрание: 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре