Сега четете
Готвят протест на 3 март срещу високите цени на тока, горивата и храните

Готвят протест на 3 март срещу високите цени на тока, горивата и храните

Националният празник – 3 март – да мине под знака на протест срещу високите цените на тока, горивата и храните.

Организацията „Бъди човек“ публикува събитието на страницата си във фейсбук като то е планирана за 12 часа на обяд пред Народното събрание.

Ето и цялата публикация без редакция:

„Стига толкова празни обещания, писна ни. Животът ни мина в очакване на промяна, а все още няма подобрение на качеството на живот в България. Всички говорят за борба със статуквото, а те самите са част от него и не желаят да го променят. Реално нямаме избор, освен да вземем живота си в ръце. Днес сме млади и силни, но скоро няма да сме и времето минава по-бързо от колкото очакваме Промяната сме ние, хората които градим държавата, хората които градим семейства и отглеждаме бъдещето.

На 03.03, денят на националния празник ще поискаме министър председателят Кирил Петков да дойде на нашия протест и да даде отговор на два въпроса:

1. Кога ще овладее хиперинфлацията, която е създадена от енергийната криза с цените на тока, газта и горивата?

2. Кога ще има ясен план как ще се справи икономиката на страната, който ще защити и интересите на домакинствата, бизнеса и крайно нуждаещите се?

НЕ искаме оставки, искаме действие и решение – тук и сега! Казахте, че сме богата държава и корупцията ни грабела.

Вижте и

Добре, сега сте Вие, защо живеем още по-лошо? Защо другите държави правят всичко за народа си, а тук сякаш на чужд гръб се бият камшици? Знаете ли как оцеляват възрастните хора, когато пенсията им е по-ниска от сметката за тока? Когато лекарствата за живот биват подбирани, защото парите не достигат? Знаете ли как се хранят работници, когато бизнесът ти е смазан от енергийните бомби с тока?

Искаме да Ви видим на площада и да покажете, че не сте забравили защо взехте властта и защо хората Ви гласуваха доверие!

Полша с 0% ДДС на храните след 1 февруари. В Германия е 9%. Намаляване от 1-ви февруари в Полша на акциза на горивата от 23% на 8% и поевтиняване на бензина и дизела с 13-15 цента. Тук защо всичко се вдига? Какво очаквате да стане, когато всички фалират и потреблението спре!?“, питат организаторите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре