Сега четете
Като обикновен зрител на тенис мач

Като обикновен зрител на тенис мач

Повечето  медии ще сложат мегагръмко заглавие и после безпристрастно и безчувствено ще разкажат за развоя на тенис мач сет по сет. Аз ще разкажа за мача като обикновен зрител гледал просто тенис по Eurosport  без да съм вманиачен фен на тримата големи в тениса.

Да мачът е епичен. Рафаел Надал сътвори тенис история. Показа, че волята за победа е по-силна от контузията и ковид.  Нека всеки прави това за което има талант,  а не да се ангажира с политически пристрастия.

Първи сет: Надал започва разсеяно и 6:2 за Медведев.

Втори сет: Тенденцията продължава до 5:2 и сервис за Медведев, зрител нахлува на терена. За миг коментаторите се засуетиха и през съзнанието ми мина стресираща мисъл. През целия мач освирквания към Медведев, обтегнати отношения НАТО – Русия, Австралия – Сърбия и спомена за наръганата Моника Селеш от фен на Щефи Граф. Сетът влиза в тайбрек и 7:6 за Медведев.

При резултат 2:0 сета всички в съзнанието си отписват Надал като победител – коментатори, зрители и дори брат му Тони Надал (в епохата на фалшивите новини – реално няма брат, рекламна кампания било). Но Рафаел Надал е на друго мнение и продължава битката да се запише в тенис историята на турнирите от Големия шлем.

Трети сет: Нервите на Медведев не издържаха, Надал се възроди като птица феникс. 6:4 за Надал.

Четвърти сет: Надал е във видим възход 6:4 и равенство.

Вижте и

Пети сет: Надал изглежда свеж след 5 часа игра, Медведев дори ползва физиотерапевт. Очакванията Надал да има сили само за 4 часов тенис мач са разбити на пух и прах. Обаче 7:5 и Надал печели 21 титла от Големия шлем.

В статистика на мача прави впечатление 20 аса на Медведев, 1 ас на Надал. С развитието на мача Надал започна да печели дългите разигравания вместо Медведев. По-ефективният при излизанията на мрежата през целия мач е Надал. Това е истинско зрелище Надал прави интелигентни разигравания, а Медведев компресира с много тичане по корта.

Надал е заслужилият победител, а Медведев неговият достоен противник. Медведев не бе долюбван от публиката, но се държа много достойно, съзнавайки че каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре