Това е Юмиш, която наръга сестра си с нож , била тормозена от родителите си и омъжена насила

Чух линейката и усетих, че нещо е станало. Още сме потресени от станалото“, разказа съседката Радослава Асенова пред Bulgaria ON AIR.

26-годишната Юмиш e с диагноза параноидна шизофрения и два пъти е лежала за лечение в психиатрична болница. Според лекари, принудителното настаняване в болница води до озлобление у пациента към близките му.

„Като си спрат лекарствата психическото им състояние се влошава. Такъв тип престъпления се правят по психотични мотиви с изкривяване на реалната действителност и възприемането по друг начин.

Човек, за да стане толкова агресивен, той възприема близките си като врагове и като някаква заплаха, и върши „някакви отбранителни действия“, коментира психиатърът Веселин Герев.

Хората в селото са притеснени. Споделят, че никога досега не е била агресивна.

„Тук населението е старо, сигурно са уплашени. Тя не е добре психически“, сподели съседът Ерхан Мехмед.

Вижте и

„Идваше, приемахме я, успокоявахме я. Никога не се е стигало до агресия. Изнервена идваше. Притеснена съм и не знаем все още къде се намира“, допълни Радослава.

Приятелка на болното момиче, пожелала анонимност, разказа, че родителите ѝ са я тормозели и дори насила я били омъжили. Кметът на селото също смята, че не е била агресивна.

Жената е обявена за национално издирване.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре