Сега четете
Акад. Румен Ралчев пред Любословие.БГ: Тайни ли са тайните общества? Сигурна ли е система за сигурност? (ВИДЕО)

Акад. Румен Ралчев пред Любословие.БГ: Тайни ли са тайните общества? Сигурна ли е система за сигурност? (ВИДЕО)

За масоните и тамплиерите, за мъжката чест и приноса в защита на държавата Акад. Румен Ралчев е един от първите масони в България. Достигнал е най-високата – 33-та степен на Стария и приет Шотландски ритуал. Членува във Великата ложа на старите, свободни и приети зидари на България от 1991 г. Велик Приор на Ордена на рицарите тамплиери в България.

Професор по езотерика. Автор е на над 100 научни публикации и на 16 книги, сред които четирилогията „Тамплиерство и масонство“, ,,Рицари на Светлината“, поредицата ,,Летопис на масонството в България“ и др.

Завършва Средно политехническо училище през 1971 г. Военната си служба отбива в поделението в Мусачево и в школата за запасни офицери, с отличен успех през 1972 г. Произведен в чин старшина-школник и назначен за командир на взвод. Придобива военна специалност парашутист-разузнавач. Продължава да тренира усилено борба и други бойни спортове, след като е приключил участието си в националния отбор за юноши-старша възраст. Впрочем, Румен Ралчев е един от първите български инструктори по карате и самбо. Между 1976 и 1977 г. се подготвя за разузнавач-агентурист в Академията на МВР, а след това завършва задочно и по специалността „Управление на обществения ред и сигурност в НР България“. Следвал е правни науки в Софийския университет и УНСС.

Вижте и

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре