Сега четете
Какво политическо лидерство е необходимо на България?

Какво политическо лидерство е необходимо на България?

Политически лидер с нужния образователен ценз е нужно, но не достатъчно условие. Ангела Меркел има докторантура по квантова химия, 16 години е начело на Германия и ЕС, обаче през нейното управление се отвори пропаст при квантовите технологии между ЕС и лидерите Китай и САЩ. Великобритания напусна ЕС и влезе в алианс със САЩ, Австралия и Нова Зеландия с цел квантово и военно превъзходство над Китай. А между ЕС и Русия се зароди военно напрежение, изгодно за геополитически интереси на САЩ и Китай.

Политическият лидер трябва да има „топки“ като навремето Стефан Стамболов. Да сложи интересите на България над тези на руския империализъм. На този лидер ще му е нужна повече смелост, повече вяра и по-смели мечти в днешната съвсем различна действителност. По времето на Стефан Стамболов българското общество е във възрожденски подем и се възползва икономически от територията на Османската империя. По това време 1893 година е първия златен медал от Чикагския панаир на Киряк Данчо от село Устово (до 1912 е още в пределите на Османската империя). Няма да се спирам на трагичната гибел на Стефан Стамболов, последствие от неуспешния опит за преврат на майор Коста Паница, подтикнат от Руската империя.

България се нуждае от нещо повече от „харвардските“ курсове на Кирил Петков. Китай стават световен икономически и технологичен лидер с концепция за LEAP зони. Моята мечтае е да бъдат изградени в три български града с предпоставки за успех – Смолян, Панагюрище и Ботевград. Тези градове да бъдат свързани с квантови оптични кабели с Пловдив и София. Най-богатите българи в САЩ – Шефкет Чаркаджиев и Владимир Тенев, да бъдат запазени с „възрожденски“ дух на братята Христо и Евлоги Георгиеви, и да направят благотворителен жест към своята родина с мащабите на направеното от братята. Да получат разрешение от правителство на САЩ да купят и доставят в България пет квантови устройства IBM Condor с 1123 кюбита през 2023 година и да бъдат разположени в петте града.

Българските народни представители да подготвят и приемат специален закон за български LEAP зони. Да подготвят и приемат закон по идеите на BESCO със специално законодателство за стартъпи и дигитални номади. Така България ще се превърне в безспорната „силиконова“ долина на ЕС.
Вече имаме министерство на иновации и растежа, превзело сградата на БДЖ. Въпросът е какво реално правят начело на него семейство Лорер?

Още от автора:

https://luboslovie.bg/2022/01/04/%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%b0-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%8f-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb/

Вижте и

 

Димитър Венциславов Костов /45 г./, журналист и автор на рубрика в Любословие.Бг от края на 2021 г.  Той  е икономист, експерт в машиностроителната индустрия, активен общественик, участник в национална гражданска инициатива „Правосъдие за всеки“, с над 5 години опит като ръководител-доброволец в БЧК-Смолян и читалище „Балкански просветител“.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре