Сега четете
Влизат в сила по-строги Covid мерки за заведения и нощни клубове в столицата

Влизат в сила по-строги Covid мерки за заведения и нощни клубове в столицата

От днес са в сила по-строги противоепидемични мерки за заведенията и нощните клубове в столицата. Ограниченията влизат в сила по решение на местните власти по места в зависимост от нивата на заболеваемост.

Новите противоепидемични мерки в София за пореден път засягат заведенията с изискванията за 50% капацитет. Работно време до 22 ч. и зелен сертификат, като на практика затварят нощните клубове и дискотеки. Проверките на здравните власти започнаха още през изминалата нощ, а от тази вечер ще се налагат и глоби.

От бранша вече заявиха, че ще бойкотират мерките, без да спазват наложените ограничения, а глобите ще обжалват в съда. Двете браншови организации ще подадат сигнал до омбудсмана и Комисията за борба с дискриминацията, заради дискриминационните мерки, които се налагат само в тази сфера.

Вижте и

Собствениците на заведения посочват още, че не намират логика, точно браншът им, където 80 на сто от заетите са със зелен сертификат да се затваря като оставя хиляди без работа и доходи. Новите мерки се налагат, защото столицата вече е преминала в третия етап по новия план за справяне с пандемията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре