Сега четете
Акад. Румен Ралчев пред Любословие.БГ: За масоните и тамплиерите, за мъжката чест и приноса в защита на държавата

Акад. Румен Ралчев пред Любословие.БГ: За масоните и тамплиерите, за мъжката чест и приноса в защита на държавата

Акад. Румен Ралчев пред Любословие.БГ:
Тайни ли са тайните общества? Сигурна ли е система за сигурност?
За масоните и тамплиерите, за мъжката чест и приноса в защита на държавата.

Aкад. Румен Ралчев е един от първите масони в България.  Достигнал е най-високата – 33-та степен на Стария и приет Шотландски ритуал. Членува във Великата ложа на старите, свободни и приети зидари на България от 1991 г. Велик Приор на Ордена на рицарите тамплиери в България. Професор по езотерика. Автор е на над 100 научни публикации и на 16 книги, сред които четирилогията „Тамплиерство и масонство“, ,,Рицари на Светлината“, поредицата ,,Летопис на масонството в България“ и др.

 Завършва Средно политехническо училище през 1971 г. Военната си служба отбива в поделението в Мусачево и в школата за запасни офицери, с отличен успех през 1972 г. Произведен в чин старшина-школник и назначен за командир на взвод. Придобива военна специалност парашутист-разузнавач. Продължава да тренира усилено борба и други бойни спортове, след като е приключил участието си в националния отбор за юноши-старша възраст. Впрочем, Румен Ралчев е един от първите български инструктори по карате и самбо. Между 1976 и 1977 г. се подготвя за разузнавач-агентурист в Академията на МВР, а след това завършва задочно и по специалността „Управление на обществения ред и сигурност в НР България“. Следвал е правни науки в Софийския университет и УНСС.

Бил е началник на охраната на Тодор Живков, Петър Младенов и на Желю Желев. Служил е в Управлението за безопасност и охрана (УБО), където получава чин ген.-майор, а след 1989 г. преминава в Националната служба за охрана (НСО). Напуска системата  през 1991 г., преди да се пенсионира, оттогава се занимава с частен охранителен бизнес.

Женен е за една от най-красивите жени на България – Магдалена Ралчева, която е кинорежисьор с впечатляващ критиците талант и усет за изкуството. Двамата  имат дъщеря и син.

Акад. Румен Ралчев е роден в София на 30 януари 1952 г. Разговорът е по повод предстоящото честване в неделя на юбилейната 70-годишнина от рождението му.

– Акад. Ралчев, винаги ще е актуален въпросът за смисъла от съществуването на съвременното масонство и тамплиерството у нас. Защо е тази тайнственост в ритуалите? Не е ли това начин определен кръг да се легитимира като елит, който задкулисно движи политическите и икономически процеси в държавата?

Вижте и

– Думата „тайни общества“ кореспондира със Средновековието, когато те действително са били тайни. Съвременното изискване към всички ордени, включително тамплиерския и масонския, е задължително в държавата, в която се развива тази дейност, да бъдат регистрирани според изискванията на законите. Всички подразделения на масони, тамплиери, ротарианци, Зонта, Лайънс и т.н., изпълняват тези изисквания. Измерването на демократичността на едно общество е свързано и с наличието на граждански организации, които са доста древни – като Ордена на тамплиерите, както и масонството, и е голямо щастие, че в България вече има целия комплект от така наречените „тайни общества”. Преди всичко тези общества усъвършенстват духовно своите членове, развиват ги в определена посока, спомагат да изграждаме храма вътре в себе си, за да получим повече светлина и познание от една страна, а от друга – да може от него да струи повече светлина и познание, за да усъвършенства хората около него. Ще рапознаете такъв човек по неговото поведение, виждания по основни теми на битието,  умереност във всяко отношение.

Силата на тези общества е, че те могат да приемат в себе си представители от всички политически сили, без да има антигонизъм вътре.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре