Сега четете
НС обсъжда напрежението Украйна-Русия и укрепване на източния фланг на НАТО

НС обсъжда напрежението Украйна-Русия и укрепване на източния фланг на НАТО

Народното събрание ще обсъди на извънредно заседание по искане на депутатите от ГЕРБ напрежението между Украйна и Русия и намерението на НАТО за укрепване на източния фланг на Алианса.

Искането за извънредно заседание беше внесено в понеделник от 59 народни представители от парламентарната група на ГЕРБ- СДС.

Председателят на Народното събрание насрочи заседанието за днес в 15.30 ч. В мотивите си посочи необходимостта да бъде представена пълна информация след свикания вчера Съвет по сигурността към Министерски съвет.

На него премиерът Кирил Петков възложи на военния министър Стефан Янев да представи на заседанието на кабинета проект за национална позиция и мерки за укрепване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската армия и техническото й обезпечаване.

Министър-председателят обяви:

Министерски съвет… трябва да вземе своето решение. Ще го представим на Народното събрание. Така че – пълна прозрачност, а българската общественост ще е напълно запозната с нашата стратегия и няма да има изненади“.

Вижте и

В дневния ред на извънредното заседание, освен изслушване на премиера, е предвидено и изслушване на министъра на отбраната, министъра на външните работи и ръководителите на Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна агенция „Разузнаване“ и Военното разузнаване във връзка с конфликта Русия-Украйна, ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на страната ни.

Преди извънредното заседание парламентът ще проведе редовно – от 9 часа.

В програмата на депутатите днес е първо четене на промените в закона за опазването на околната среда, които предвиждат засилване ролята на гражданите при изготвяне на екопрограми и при обжалване на инфраструктурни проекти.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре