Аз и моите жени” представя сюжет от съвременното забързано общество, в което нормите, страстите и настроенията също бързо се сменят – за ден или за час…. В този динамичен кръг се върти и главният герой на сериала – лекар, чиято професия и без това изисква сигурни, бързи и отговорни решения, но това може да не се отнася за личния му живот.Именно в това интимно пространство той явно може да се отпусне и да експериментира. Срок няма, избор има – две жени му носят различни удоволствия.

Той се чувства еднакво добре и с едната, и с другата, защото може би той самият има своите две страни.

Малко помощ обаче не е излишна, ако Едното му “аз” не си тръгне навреме преди… Другото.С изненади и обърквания раздвоението на героя може да продължи лесно, докато не стане осъзнато. Тогава пак има избор – да живее в два живота или да събере сам себе си в един, но с коя от двете жени… Срок няма, свобода има и тя невинаги включва и честността. За нея ще е нужно ” разтроение” на личността – за среща със “Светия дух” например – в рамка, в чаша или в друга търговска опаковка.

Хирургът Филип се озовава в паралелна връзка с две жени – Кристина в София и Мая в Бургас.Двата свята, в които вече живее, са различни и са резултат не само на случайна слабост, а и на собственото му раздвоение и “криза на личността”, търсеща удовлетворение и смисъл в динамичен модерен живот.За помощ и съвет Филип винаги може да разчита на приятел като доктор Крумов, както и на други “вещи” лица.

Ситуациите, в които попада, естествено са романтични, но и хаотични, полутрагични и най-вече – комични…

Едва ли така забърканият житейски коктейл може да продължи вечно, колкото и да се сменят вкусовете на един раздвоен герой в множествен свят…