Сега четете
Борисов за Бюджет 2022: Ще платим горчиво за това, което сторихме

Борисов за Бюджет 2022: Ще платим горчиво за това, което сторихме

Опозицията с остри критики към проекта за държавен бюджет. От ГЕРБ възразиха срещу поемането на нов дълг и заложения дефицит. Според бившите управляващи план-сметката за тази година отдалечава България от членство в Еврозоната.

Длъжен съм да предупредя българите: когато се усетите и разберете за какво става въпрос след тези пищни тържества ще разберете, че сте отишли на 50 милиарда дълг и всеки следващ ще ви стиска колана и ще ви предлага постни пици. Длъжен съм да ви предупредя, че ще платим горчиво за това, което сторихме. На тези млади момчета искам да кажа: за два месеца ви изчезнаха 4 милиарда от сметките? Та вие откраднахте 4 милиарда? Ами, ако са 8? Защо тихомълком взимате дългове по половин милиард всяка седмица?„, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Имам 30-годишен стаж в Министерството на финансите и нямам спомен да се прави бюджет така, като изключим 1997 г. Но знаете символ на какво е тя„, коментира бившият финансов министър Кирил Ананиев. И допълни, че по данни на новата власт се очаква дефицитът да е 4,1%, но „това не е истинската цифра“.

Това са изключително притеснителни тенденции, които ще доведат или до увеличаване на данъците, или до влизане в дългова спирала„, каза още Ананиев.

Вижте и

/снимка: „България он ер“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре