Али Алиев е роден на 19 юни 1979 г. в град Бургас. С мода се занимава от седем години. Завършил е СПТУ в родния си град. Висшето си образувание получава в БСУ, специалност Финанси. Собственик е на соларно стидио и автомивка в Бургас. Обича да се занимава с подводен риболов. Хобито му е фотографията. Носител е на пристижни титли като: Мистър Бургас, Мистър Менхънт България 2006, 2007. За най-голямо постижение в кариерата си като модел, Али смята конкурса Manhunt International, проведен в Южна Корея на 10 февруари 2007 година, където печели седмо място, нареждайки се сред шестнадесетте най-красиви мъже в света!

Tи от много години си модел печелил си титли като „Мистър Бургас“, . Мистър Менхънт „ „Мистър България“2006, 2007,какво те запали по тази професия?

Ами 2004-2005 г бях спечелил „Мистър Бургас „ имаше конкурс организиран от варненската модна агенция „Идея Прима“  със собственик Димитър Увалиев , които е доста популярен в средите на модните конкурси.Той беше направил конкурс в Бургас моите приятели много ме навиваха айде Али ходи покажи себе си и аз като един млад  човек ,който иска да популярен приех идеята да участвам .Спечелих конкурса ,и след това получих покана да отида на „Топ Лица на България“ през 2005 г във Варна пак организатор  Димитър Увалиев , и станах „Топ Лице на България „.Помежду другото от агенция Идея Прима много популярни модели ,като Ивайла Бакалова ,Диан Христов и аз и още няколко имена са тръгвали първи стъпки в модата именно от тази агенция.След тази награда вестниците започнаха да пишат за мен и,бях забелязан от организатора на „. Мистър Менхънт 2006 “ Николай Стоянов ,който държеше правата от Ирина Папазова .Покани ме направихме си среща в София и той ме покани да участвам в конкурса и ,аз приех .Конкурса се проведе през месец Септември  и аз го спечелих .

След ,като  спечелих този конкурс веднага придобиваш правото да представляваш родината си в международният конкурс „Менхънт Интернешъл“  ,които се проведе в Южна Корея ,и там спечелих престижното седмо място.В престижната история на конкурса само  само трима  Българи  са успявали да влезат в ТОП 10 един от тях е Мариян Кюрпанов  аз и Димитър Ковачевски.

С какво се занимаваш сега имаш ли нови проекти и изяви на модният подиум?

В момента се занимавам по-активно с фотография ,защото в модната сфера трудно ,ако си модел да печелиш.Ако си собственик на агенция вече е по- възможно .Като си модел е трудно и е временно.Отделно участвам по модни събития единствено вече ,ако финансовите положения ме устройват,защото да си модел в България е да си ,като спонсор на богатите.

Ти правиш повече разход ,за да участваш на нещо организирано от модните среди.

Трудно ни плащат и много вървят връзките и като кажат ще работим с един и същи модел само с този модел.

На кое събитие последно участва ?

Това е на модна Фиеста Албена организирано от Марияна Аршева  където се събират  много елитни личности и модели в началото на Юни ,както винаги всяка година.

В България  трудно ли е да си модел и в чужбина как е ?

В България  е трудно да си модел,защото капацитета на модните среди е много малък .

Има много красиви лица много модели ,който могат да вършат тази работа и заплащането е много малко ,но в светът до една определена възраст за мъжът около 30 -35 може да печели пари като модел ,като нормална заплата.За жените също е така ,но те минават в друга фаза.

При тях се търсят млади  дами ,а при мъжете се търсят мен стайл.

. Имаш ли много обожателки и дама на сърцето?

Жената промени стилът си от както излезе интернета  и излизането на социалните мрежи започна тя да чака повече внимание и така достъпът до мъжете стана по-лесен до тях.

Едно време беше популярен само, ако си в списанията и телевизията а,сега виждам ,че някой момичета в „Инстаграм“  имат повече последователи от мене.Повечето жени си показват голотата защото,знаят ,че чрез сексуалността си ще впечатли  мъжете.

Аз съм на мнението ,че жената сама избира каква да бъде  дали да бъде за семейство или екшън актриса тоест кариеристка. Ако видя ,че една жена е избрала  точно такава да бъде да мисли  само за Малдивите за пътешествия просто няма начин да с такава да създадеш семейство . Ако друга жена каже ,че не иска да се показва колко е красива и да поставя на първо място семейството и да бъде домакиня ,а не да се оплаква как ще бъде детегледачка тогава може да я поканя д да пробваме да създадем семейство .

Какво би променил ако зависеше от теб в шоубизнесът?

В шоубизнесът при мен щях да променя едно това е да се научат да плащат  за услугата на моделът а,не ела да се снимаш в клипът ми ,защото си ми приятел и ми го направи безплатно.

Аз си искам моята цена ,защото това ще е и моят разход .Последният клип в ,които  участвах е на поп-фолк певицата Палома  със Анелия .Имах ме уговорка за снимане на клип с Нелина за месец Май ,но се случи да бъде много дъждовно и снимките пропаднаха.

Какво правиш в свободното си време и как поддържаш  форма?

Ами ходя на риболов  като ходя на море имам възможност да го практикувам  доста разтоварващо и хубаво .

Носят се слухове ,че много модели колеги взимат участие, чрез пари  ,или лицемери в дадени проекти  имали нещо вярно в това ?

Медията е винаги въпрос на интереси и ,колкото повече имат интереси и скандали толкова си повече по-гледан . Те са ,като политиците за мен и се нагаждат спрямо интереса на публиката.

Жените или мъжете модели са по-пробивни в тази професия ?

В модната среда жената естествено е по –желана ,защото е красива. Тя е и голям консуматор доколкото мъжът   не е толкова суетен в дрехи . Тя повече забелязва дребните неща и ,е склонна да харчи пари за козметика и за дрехи .

Съвети към младите който искат да се занимават с моделство ?

Да са по-постоянни трябва да имаш талант и сценично поведение и всеки трябва да знае ,че е много трудно да ходиш правилно и да запазваш самообладание ,когато те гледат от горе до долу хиляди погледи ,за всяко едно твое действие.Трябва да си готов да правиш различни пози по бельо ,а не еднаква .

Никола Тодоров