Проявата ще се проведе на 20 януари на Деня на светеца Тържествена церемония по случай Първа копка на новостроящия се църковен православен храм в ж.к. „Люлин“, IX микрорайон, ще се състои на 20 януари 2022 г. в Деня на Свети патриарх Евтимий Търновски от 11.00 часа. Това съобщават от Църковното настоятелство на планирания за изграждане църковен храм „Свети патриарх Евтимий Търновски“, което се предприема от Сдружение за национален и духовен възход „Свети патриарх Евтимий Търновски“ с благословията на Негово светейшество Неофит митрополит Софийски и Патриарх Български, със съдействието на СО район „Люлин“.

Проявата ще се проведе на 20 януари 2022 г. в Деня на свети патриарх Евтимий Търновски от 11.00 часа на мястото, отредено от Общинската администрация на район „Люлин“ за изграждане на едноименния православен храм, намиращо се в IX микрорайон, на пресечката на бул. „Луи Пастьор“ и ул. „Димитър Талев“.

„Съществуването и преуспяването на моя народ и на вярата на моите предци е и моя лична съдба”. Тези думи на Св. патриарх Евтимий Търновски събират, осмислят и вдъхновяват нашата гражданска инициатива. Същата е посветена на 620 години от Успението на най-сияйната личност всред светите предстоятели на Българската православна църква – Св. патриарх Евтимий Търновски, както и на 150 години от Първия църковно-народен събор, проведен през 1871 г. в Цариград, с който българските възрожденци дават ход на дейността на Българската екзархия.