Сега четете
Колата на Владислав Горанов била регистрирана преди производството си

Колата на Владислав Горанов била регистрирана преди производството си

Съвсем не е така просто, както се опитаха някои да представят случая с джипа, с който Владислав Горанов в края на миналата година се опита да напусне страната през ГКПП Калотина„.

Така вътрешният министър Бойко Рашков отговори на запитване до къде е стигнало разследването срещу бившия финансов министър Владислав Горанов за колата, с която се опита да отиде в Сърбия и твърденията на бизнесмена Васил Божков за парите, които му е давал.

Рашков обясни, че колата на Горанов е издирвана от Интерпол по искане на Русия. Автомобилът не е така нов, както твърдят бившият финансов министър и собственикът на фирмата. Разследването, което се провежда в ГДНП е няколко тома и там са установени много странни факти – данните са, че колата е произведена август месец 2018 г., а регистрацията и е на 1 януари 2018 г. Разминаването се състои в това, че колата е регистрирана преди да е произведена.

Провежда се и проверка на действията на граничните полицаи. Проверката не е приключила, води се дисциплинарно производство и ако се открият данни за престъпление, ще бъдат изпратени на прокуратурата, каза още Рашков.

За разследването на аферата АМ „Хемус“, Рашков заяви, че има няколко дела по темата и едното се разследва от НСлС. До момента няма публикувана информация докъде са стигнали и какво са направили. Има едно производство от ГДБОП във връзка, с което някои прокурори са оплакали, че били притискани, като на тази база направили самоотвод. По-горната прокурорска инстанция е отхвърлила самоотводите на прокурорите, посочи Рашков.

Вижте и

Той запита да не би по-горе стоящата прокуратура да не е приела, че има притискане на наблюдаващите прокурори от служители на ГДБОП? Има и едно досъдебно производство, което е от ГДНП, което касае производители на цветя, храсти и други, които ще озеленяват ненаправената магистрала след 15-20 години.

Бойко Рашков ще изчака да се образува съдебното производство срещу него от страна на ГЕРБ и тогава ще се защити в съдебната зала. Когато дойде времето, ще представи доказателствата си в съда, като министърът на вътрешните работи няма никакво притеснение в това отношение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре