Сега четете
ДПС искат забрана на инхаус поръчките и харченето на пари от МС

ДПС искат забрана на инхаус поръчките и харченето на пари от МС

Забрана на поръчките „инхаус“, при които проектант и строител са една и съща фирма, и по която система се строят много от инфраструктурните държавни обекти от нас искат от ДПС. Това обяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание Йордан Цонев от движението, съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

За целта от ДПС в сряда сутринта са внесли проекти за промяна на Закона за обществените поръчки. Освен това от партията са внесли законопроект за промяна на Закона за публичните финанси. Целта е следната – да се избегне практиката, популярна в последните години, в бюджетният излишък да се харчи с постановления от Министерски съвет.

Не е новина за вас. Отдавана казахме, че ще го направим, дори дадохме месец срок на правителството, но не последва нищо. Премахваме възможността Министерски съвет да раздава публичен ресурс относително непрозрачно„, каза Цонев.

Ако предложенията на ДПС бъдат приети останалите в хазната средства ще могат да бъдат оползотворени само чрез предложение на Министерски съвет, което следва да бъде гласувано в парламента.

Предвиждат се и редица по-малки промени, целещи по-прозрачно разписване на бюджетните процедури, както и парите, давани за общините.

Вижте и

Активно продължавала работата на ДПС по конституционни промени, свързани със съдебната власт, които скоро щели да бъдат обявени в конкретика. От партията на Карадайъ са поискали още и проверка на всички притежатели на т.нар. „златни паспорти“ (гражданство срещу инвестиции – бел.ред.)

Снимка: архив вестник „Стандарт“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре