Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ разкритикува дневния ред на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Ние може да правим изслушвания за това пенкилер – кой каквото се сети. В момента конкретното изслушване на журналиста Атанас Чобанов да бъде конкретизирано в дневния ред точно на каква тема ще бъде. Ако е във връзка със заплахи отправени към него, то ДПС са сезирали ДАНС по този повод.

Карадайъ настоя да присъстват главният прокурор и председателят на ДАНС за изслушването на Чобанов.

Според лидера на ДПС много лъжи са чувани от Чобанов. Ако има такава заплаха трябва да се образува производство, но има и ред внушения, които са и лъжи изречени от Чобанов, които трябва да бъдат предмет на прокуратурата, ако изобщо има такава, подчерта Карадайъ.

Той настоя всички хора, които са заплашвани в държавата, да бъдат поканени за изслушване, включително и „онова рапърче, което също обяви, че е бил заплашван„, визирайки Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.

Председателят на ресорната парламентарна комисия ген. Атанас Атанасов увери Карадайъ, че са били поканени председателят на ДАНС и главният прокурор да присъстват на заседанието на комисията. Атанасов не знае обаче защо шефът на ДАНС и обвинител номер едно не присъстват по време на заседанието на парламентарната комисия.

Зам.-председателят на комисията Николай Радулов заяви, че няма причина Атанас Чобанов да не бъде изслушан по време на заседанието на комисията.