Сега четете
Бойко Рашков не мрази Цацаров

Бойко Рашков не мрази Цацаров

Има право да бъде възстановен Сотир Цацаров в прокуратурата, така че там, в прокуратурата, няма да има никакво значение от неговата нагласа. Там ще си работи по делата, които му се възлагат, като дори в тях да има сведения и факти, съставляващи държавна тайна, няма да е пречка да работи по тях„.

Toва заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след участието му в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. Коментарът си той направи във връзка с решението на ВСС да върне Сотир Цацаров в прокуратурата.

По думите му пресилени са изказванията на Цацаров за отнетия му достъп до класифицирана информация, като Рашков не изпитва негативни чувства към бившия главен прокурор.

Вероятно е изненадан, вероятно нещо друго, като обвини и премиера (Кирил Петков – б.р.), че е оказвал институционален натиск на някого„, посочи Рашков.

Той уточни, че правосъдният министър има кадрови възможности за предложения, а не за решения за образуване на дисциплинарното производство срещу главния прокурор Иван Гешев.

За убийството на собственичка на аптеки в Русе, Рашков обясни, че се касае за убийство в арменско семейство. МВР работи денонощно по случая, увери той и добави, че убийството е разкрито.

Вижте и

Това трябвало да го каже и прокуратурата в Русе, като се внесат искания за задържане под стража спрямо извършителя на убийството, ако вече не е направено. Има доста събрани доказателства за извършителите на престъплението, допълни Рашков.

Версиите за убийството са няколко, като разследващите органи успели да докажат една от тях като най-вероятната. Намерени са трупни части, като предстои да бъдат направени експертизи, които да идентифицират, че са от пострадалата, допълни Бойко Рашков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре