Сега четете
Сотир Цацаров депозира оставката си

Сотир Цацаров депозира оставката си

Председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е депозирал оставката си в деловодството на Народното събрание тази сутрин, съобщиха за БТА от институцията.

Малко след като стана ясно, че Цацаров подава оставка, ДАНС му отне достъпа до квалифицирана информация.

Цацаров съобщи, че продължава да изпълнява задълженията си като председател на КПКОНПИ, до приемане на оставката, която ще подаде в началото на следващата седмица в Народното събрание.

„Издал съм незабавно заповед, всички материали, съдържащи класифицирана информация, да се докладват само на заместник-председателя на Комисията, без мой достъп до тях. Отнемането на разрешението от ДАНС не променя уважението ми към служителите в агенцията, а към подписалия го заместник-председател Станислав Станчев проявявам искрено разбиране, с оглед упражнения натиск“, пише той в позицията си, разпространена, след като му отнеха достъпа до квалифицирана информация.

Актът за отнемане ще бъде обжалван от Цацаров по реда, предвиден в закона. „Както заявих, мотивите за оставката ми ще бъдат обявени, след като тя бъде представена в парламента“, заключва Цацаров.

Вижте и

По-късно днес управляващата коалиция се събира на заседание от 16.00 часа, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Темата на разговорите ще бъде съдебната реформа.

Припомняме, че Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е независим специализиран постоянно действащ държавен орган за осъществяване на политиката по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре