Сега четете
Един от най-големите заводи у нас „Арсенал“ излзиза в принудителна отпуска

Един от най-големите заводи у нас „Арсенал“ излзиза в принудителна отпуска

Оръжейният завод „Арсенал“ пуска в принудителен отпуск своите работници. Причината е във високите цени на консумативите, горивата и енергията, както и надигащата се вълна от Омикрон.

В оръжейния завод „Арсенал“ работят 7110 души. Голяма част от тях от днес са в принудителен отпуск със заповед на изпълнителния директор до 13 февруари. Причина затова са високите цени на електроенергията и газа, високите цени на консумативите и, не на последно място, вълната от Омикрон, която застрашава работниците, въпреки всички мерки.

Решението на ръководството е съгласувано и с двата синдиката. Първоначално те са обмисляли варианта работниците да бъдат на 4-часов работен ден, но това се оказало икономически неизгодно за фирмата

За този период – до 13 февруари, работодателят ще заплаща осигуровките на работниците. Ще върви и трудовият им стаж.

На място остават да работят съвсем малка част от служителите на „Арсенал“.

Вижте и

„Казаха ни, че токът и газта са много скъпи. Затова излизаме в отпуск. Половината завод няма да работи, защото не могат да си платят сметките“, заяви работник в завода.

Това е второто разпускане на работниците в завода. В началото на пандемията те бяха в двуседмичен отпуск. Тогава дори се заговори за съкращението на 2000 души, но до тази мярка не се стигна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре