Сега четете
Отложиха делото на Лютви Местан за катастрофата ,при която загина бебе

Отложиха делото на Лютви Местан за катастрофата ,при която загина бебе

Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание по делото за смъртта на 6-месечно бебе, починало при катастрофа през 2019 г. край момчилградското село Загорско, с участието на политика Лютви Местан.Причината бе неявяване на адвокатите, както на подсъдимия Местан, единият от които е с COVID-19, а другият – с друго заболяване, така и на защитата на Юсеин Ахмед, баща на починалото бебе. В залата не се явиха и самият подсъдим Юсеин Ахмед, частните обвинители и техните адвокати, с изключение на един правен защитник. Част от посочените доводи за отсъствието им са неявяването на адвокатите Дойчев и Менков, посочи съдията по делото Георги Милушев. Магистратът не даде ход на делото, за да не се наруши правото на защита на подсъдимите, с което се съгласи и прокуратурата.

Пред журналисти Лютви Местан сподели намерение отново да бъде поискан отвод на съдебния състав, след като на предходното заседание магистратите отказаха искането. Той изрази съмнения за пристрастност и субективност на съдийския състав и обясни, че в протокола от предходното заседание липсват зададени въпроси и отговори, а направеното искане за попълване, както и искането за предоставяне на звукозапис от заседанието, не са уважени.

„За тези процедурни нарушения, за непрекъснатото ми отстраняване от съдебна зала, за всички тези процедурни нарушения ние ще поискаме да се сезира Инспектората към Висшия съдебен съвет”, каза Местан.

Вижте и

От Окръжния съд в Кърджали отказаха коментар на този етап. Следващото заседание по делото бе насрочено за 24 март.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре