Полицейската операция е проведена снощи на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР пред сайта News24sofia.eu.

Целта на акцията е била установяване на нерегламентирана таксиметрова дейност, на незаконно пребиващи чужди граждани в страната, разпространение на наркотични вещества, както и противодействие на системно нарушаване на обществения ред в района около „Лъвов мост“.

Действията са осъществени от служители на СДВР с участието на представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

В хода на акцията са проверени 93-ма души и 19 МПС. Извършени са проверки на два хостела в района на пл. “Лъвов мост”- не са установени сериозни нарушения.

Задържан е мъж за притежание на наркотици, двама без документи са отведени в районно управление за установяване на самоличност.

Представители на ИААА са съставили акт на таксиметров шофьор, който не е представил необходимите документи за упражняване на таксиметрова дейност. Полицейските служители са издали 16 констативни и 2 предупредителни протокола и 4 фиша.