Сега четете
Откриват паметник на легендата на футбола Георги Аспарухов Гунди

Откриват паметник на легендата на футбола Георги Аспарухов Гунди

Нов паметник на най-великия футболист в историята на „Левски“ – Георги Аспарухов-Гунди, ще бъде открит в най-скоро време. Новината съобщи кметът на столичния район „Слатина“ Георги Илиев, на чията територия ще бъде паметникът.

В пост в профила си във „Фейсбук“ Илиев съобщи някои подробности – Гунди ще е представен в цял ръст, творбата е дело на скулптора Любомир Григоров и вече е почти завършена. Тя ще бъде разположена в парк „Гео Милев“, близо до къщата на Аспарухов ъгъла на улиците „Детелин Войвода“ и „Братя Пешеви”.

„Вече две години работим по проекта за негов паметник в парк „Гео Милев“, възможно най-близо до къщата му. Държахме да е тук. Тук, където са едни от най-красивите изгреви в София. По права линия върви нишката с бюста на Гео Милев – и той вдъхновяващ, но и той неспокоен, търсещ, искрен. И той велик. Не е нужно човек да е футболен фен, левскар или дори да обича футбола, за да е наясно със значимостта на личността на Гунди за нас, българите. Гунди е тази легенда, която все ни липсва. Той създава този мит за добро, успех, вътрешна сила и творческа свобода, който движи, направо тласка една нация да върви напред. Искам, когато сме в парка – спокойни, леки, способни да приемаме добрите послания – да виждаме Гунди и да се сещаме, че всичко е възможно, че човек може да постигне каквото поиска, с воля, работа и добрина“, написа Георги Илиев.

Вижте и

В квартал „Слатина“ вече има паметна плоча на Георги Аспарухов. Новият паметник на Гунди ще е вторият негов в цял ръст. Единственият до момента се намира пред стадиона на „Левски“, който носи името именно на големия футболист.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре