Сега четете
Пиенето на чаша бира или вино за деня предпазва от сърдечно-съдови заболявания

Пиенето на чаша бира или вино за деня предпазва от сърдечно-съдови заболявания

Служители на австралийския университет Монаш (Мелбърн) стигнаха до заключението, че чаша бира или вино на ден може да предпази от сърдечно-съдови заболявания.

Учените са наблюдавали 18 хиляди души на 70 и повече години в Съединените щати и Австралия. Изследователите открили, че пиенето на пет до десет чаши алкохол седмично води до много по-нисък риск от смърт от сърдечни проблеми.

57% от участниците в експеримента са жени, а 43% са мъже. Повечето от тях били около 70-годишна възраст. Експериментът е провеждан около 4,7 години. Изследователите открили, че умерено пиещите алкохол са в по-добро състояние от своите връстници.

Това е диапазонът от пет до 10 стандартни напитки на седмица, където видяхме реални ползи за намаляване на риска от смърт, както и за сърдечно-съдови заболявания. Можем да кажем с голяма увереност, че умерената консумация на алкохол изглежда не вреди на възрастните хора по отношение на сърдечно-съдовите заболявания и общата смъртност “, каза пред изданието Робин Уудс, доцент в Училището по обществено здраве и превантивна медицина.

Вижте и

Въпреки това, хората не трябва да използват резултатите от това проучване като насърчение за прекомерна консумация на алкохол, което увеличава риска от рак, сърдечни заболявания, деменция, инсулт и чернодробна недостатъчност, отбелязва източникът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре