Сега четете
Поп-фолк иконата Рени:Ако имах власт не бих допуснала хора, които нямат нищо общо с пеенето и музиката да се правят на певци

Поп-фолк иконата Рени:Ако имах власт не бих допуснала хора, които нямат нищо общо с пеенето и музиката да се правят на певци

В дискографията си има 7 албума на български и една двойна компилация. Получава номинации за певица и песен на десетилетието. Песента ѝ „Влюбих се опасно“ става песен номер 1 за 2001 г. в годишната класация на сп. „Нов фолк“. Освен нея нейни визитни картички са хитовете „Като птица съм свободна“, „Плакала съм нощем дълго“, „Искам те“ и дуета с Орлин Горанов „И за теб ли е така“. Издава и 4 албума на сръбски, продуцирани от компанията на Лепа Брена – Гранд Прадакшън.Има 3 концерта в Зала 1 на НДК

Повод да се срещнем с Рени  е най-новата й песен излязла „Музика Свири“

След прекрасното ти представяне в „Маскираният Певец“ ,като букетът излезе новата ти песен „Музика Свири“.Разкажи нещо повече за нея.
„Музика Свири” е третата ми авторска фолклорна песен , която издавам през последната една година.Всъщност ,като започна пандемията ,аз не мога да бездействам и затова реших да направя един такъв завой в моята ,кариера и да запиша фолклорна песен.
Композиторът Димитър Милев ми изпрати три фолклорни песни и аз ги харесах и ги издадох и трите,по-текст на Пеьо Пеев .Той е дългогодишен текстописец на фолклорни песни .
Аз издадох преди една година първата фолклорна песен ,която се казваше „Празник“.
След това по-великденските празници издадох песента „Момино Цвете“ и сега отново за коледно новогодишните празници издадох песента „Музика Свири“
Трите песни са в различен стил ,и в различен ритъм ,но мога да твърдя ,че последната ми песен „Музика Свири“ е най-харесвана от трите ми песни и е най-споделяната ми песен.
За кратко време натрупа почти двеста хиляди гледания ,като за фолклорна песен това е постижение.

Подготвяш ли нещо ново в поп-фолка да изненадаш твоите фенове?

От две години имам готова записана поп-фолк песен ,която е потенциален и сигурен хит. Дуетна е. Записах я с наш популярен поп фолк изпълнител, но все не ми остава време да заснемем клипа. Мисля , че пролетта ще е подходящо време и тази песен да види бял свят и да зарадваме нашите поп-фолк фенове.

.Къде посрещна коледните новогодишни празници?

За Бъдни Вечер и Коледа сме си в къщи винаги с най –близките ми хора .На Коледа ми се е случвало да работя ,но за тази си бях в къщи нямах участие.
За Нова Година както всеки път имах участие в София в голям хотел .Пях пред чужденци
различна стилове музика на английски , иврит , турски, гръцки, сръбски и моите хитове разбира се
Моят репертоар е доста разнообразен и имам песни за всякакви вкусове.

Според теб дали е свършила ерата на продуцентите ,като повечето изпълнители си имат собствени канали в интернет ,като и ти имаш такъв?

Когато моята звезда изгря и песните ми станаха хитове нямаше интернет и музикални телевизии, чрез които песните да достигат по-бързо и по-лесно до хората. За това останаха във времето и са истински хитове, които се слушат и до днес. Сега можеш много лесно да достигнеш до хората и до слушателите , песните много по-лесно стават популярни и изпълнителите известни . Въпреки лесно достъпния интернет, един артист независимо в коя област има нужда от добър мениджър и продуцент. В България за съжаления няма такива .

Трудно ли е много да се направи концерт като отшуми пандемията ?

С пандемия или без пандемия е трудно да се правят концерти. Спомням си годините, когато аз правех моите самостоятелни концерти в тогавашната най-престижна и най-голяма зала в България НДК. И тук стигаме отново до проблема с липсата на качествени мениджъри и продуценти. Работата на изпълнителя е да мисли само за пеенето си, а не да се занимава с организацията на концерта от сценографията, озвучаване, осветление, танцьори, музиканти, продажба на билети и тн…. И когато нямаш рекламодатели и спонсори, тогава става още по-сложно. Но въпреки всичко, когато крайният резултат е успешен чувството на удовлетворение и щастие е неописуемо.

Беше отново гост на Драгана Миркович в нейната телевизия „DM SАТ“ разкажи как беше и нещо интересно от гостуването за новогодишната програма.

Освен в телевизията на Драгана тази година бях гост и в Новогодишната програма на „Sezam production“ . Хубаво е когато всяка година ходя там ,защото се срещам и с моите колеги, с който се познаваме и сме записвали навремето в „Гранд“.
Този път се видях с Наташа Джорджевич .Тази година реших да изпея две песни по текст на Марина Туцакович в нейна памет . Това е текстописката написала почти всички песни на Цеца . Изключително щастлива съм, че целият ми трети албум издаден за Сърбия е по нейни текстове .

Вижте и

Ако имаше власт какво би променила във вашата индустрия музикалният бранш?

Ако имах власт не бих допуснала хора, които нямат нищо общо с пеенето и музиката да се правят на певци. Плеймейтки, сервитьорки, танцьорки и тн . Хора, които нямат никаква харизма, сценично поведение и присъствие на сцената. И да, сценичното поведение се учи освен с опит през годините на сцена, аз съм ходила и на уроци по сценипно поведение, пеене, актьорско майсторство, солфеж.

Ваксинирана ли си и какво мислиш за пандемията ?

Мисля ,че ваксинирането трябва да е свободен избор и не би трябвало да се налага принудително и насилствено ,както вече се прави в много държави. Всеки сам да решава какво да прави със себе си и с тялото си. Всичко останало е Геноцид.

Какво искаш да постигнеш през новата 2022 г.?

Вече избягвам да правя дългосрочни планове. Най-важното е да сме здрави. Всичко останало лесно се постига . Трябва да вярваме, да мислим позитивно, да сме добри и винаги усмихнати.

Никола Тодоров

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре