Сега четете
След шамарите и униженията в „Лагера“: Битият ученик спря да излиза (ВИДЕО)

След шамарите и униженията в „Лагера“: Битият ученик спря да излиза (ВИДЕО)

Битото и унижавано 13-годишно момче от столичния кв. „Лагера“ спря да излиза от дома си. Това споделиха негови приятели пред „Телеграф“.

По думите им той е много скромен и свестен, но излъчването на унизителните гаври в социалните мрежи буквално го съсипали. Въпреки че се е върнал на училище, тийнейджърът се е затворил и не желае да общува почти с никого.

Както вече Информационна агенция News24sofia.eu съобщи, че в същото време неговите приятели заформиха опит за вендета срещу биячите, но тя остана без успех, тъй като баби и дядовци от кв. „Надежда“ се намесили.

Цялата драма започнала преди няколко месеца, разказали хулиганите пред разследващите, които нищят случая.

По думите им жертвата загледал момиче, харесвано от друго момче. Става въпрос за главния участник в клипа с къдрава коса, който най-много налита и нанася най-силните удари на детето. Няколко от 14-15-годишните ученици организирали отмъщение на кроткото момче. Събрали се повече от 25 души, сред които и момичета.

Всички се изживяват като елитна компания. Родителите им са много богати. Тормозят обикновените деца“, споделиха хора от квартала, станали свидетели на гнусното посегателство.

От видеото, което потресе цяла България, се вижда как повече от 10 минути момчета пребиват детето, обиждат го, дори го държи един, а друг го удря, ритат го, той дори губи съзнание. През цялото време на заден фон се чуват и гласове на момичета, които подстрекават боя.

Майката на малтретираното момче вижда клипа и именно тя е тази, която подава сигнал в СДВР. Допреди това, въпреки че клипът гръмва навсякъде, никой не го прави.

Вижте и

Според полицаи това била редовна практика, никой не искал да се замесва. Веднага били установени участниците в гаврите. По време на разпитите те били с родители. Тъй като участниците нямат 18 г., не могат да бъдат съдени. Единственото, което може да се приложи към тях, е да се водят на отчет в Детска педагогическа стая. Ако обаче бъдат доказани телесни повреди на бития ученик, тогава наказателната отговорност ще бъде носена от техните родители.

Агенцията за закрила на детето се самосезира по случая. Няма информация за предишни подобни прояви на децата от групата, съобщи Георги Иванов от ДАЗД. По думите му полицията и прокуратурата съвместно с агенцията ще гледат да решат случая, като работят и с двете страни. Приятели на помляното дете опитаха да наложат юмручна справедливост, но без успех. Според криминални психолози децата стават все по-агресивни и организират боеве директно в междублокови пространства, където минават много хора. На непълнолетните не им пукало, че някой може да ги види. Повечето знаели, че са недосегаеми за закона, а родителите винаги ги прикривали.

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

https://www.youtube.com/watch?v=n62bgd-2Tug

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре