Сега четете
Мирослав Севлиевски: Да споделяме общи цели, за да има кой да лети в самолета София-Скопие

Мирослав Севлиевски: Да споделяме общи цели, за да има кой да лети в самолета София-Скопие

Политическите елити в България и Северна Македония трябва да намерят онези стъпки, които да докарат положението дотам, че нашите деца днес да се обичат и да преживяват само радости оттук нататък. За да има самолет София-Скопие, трябва да има кой да лети. За да има кой да лети в самолета, трябва да споделяме и културата, и общи цели. Наслоените лъжи и в едното, и в другото общество, трябва да бъдат изчистени„.

Това каза в предаването „Политически НЕкоректно“ Мирослав Севлиевски, бивш депутат от НДСВ и министър на енергетиката в кабинета „Сакскобургготски“, създател на „Новото време“, бивш студентски активист, един от създателите на Българското сдружение за честни избори.

Според него и в България, и в РСМ историята трябва да бъде разказвана с истинските ѝ думи.

Ако направим така, че и БНР се слуша в Северна Македония, както БНТ се гледа там, това ще бъде голяма стъпка напред. Преди самолета – това ще бъде по-лесно„, смята общественикът.

Мирослав Севлиевски коментира настоящата политическа обстановка в страната, в контекста на 25-годишнината от януарските събития пред парламента през 1997 г.:

За някои 10 ноември 1989 г., за други – 10 януари 1997-а, а за трети – 13 декември 2021-ва, когато беше създадено правителството на Кирил Петков, е началото на промяната. … Влизането в политиката на хората от „Продължаваме промяната“ дава шанс да се демократизира цялостният политически процес. Преди това пак имаше коалиционно управление, но то беше на Борисов с някой. Сега имаме коалиционно управление от 4 партии, което така или иначе демократизира вземането на решения в правителството. Връща парламентарния живот, защото имаме 7 партии и става интересен парламентът. Избирателите виждат в лицата на Кирил Петков и Асен Василев по-голям шанс за модернизация, защото преди това и Бойко Борисов говореше за модернизация„.

По думите му ниската избирателна активност на вота за 47 Народно събрание, е най-голямото предизвикателство пред този парламент:

Опасна е заявката, че това правителство е А отборът на България„.

Вижте и

Той определи министърът на образованието акад. Николай Денков като звездата на кабинета „Петков“.

Прогнозата му е за повишена динамика в политиката на България, каквато познаваме от началото на 90-те години, и няма да има правителства с пълни 4-годишни мандати.

ГЕРБ започнаха да дават път на младите, констатира Севлиевски и уточни, че бившата управляваща партия се променя.

/Снимка: БГНЕС / Google

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре