Сега четете
Даниел Митов: Дали целта на КСНС не е да бъде счупен консенсусът по темата за РСМ

Даниел Митов: Дали целта на КСНС не е да бъде счупен консенсусът по темата за РСМ

Не разбирам какво налага свикването на КСНС, след като има изграден национален консенсус в България по темата за РСМ и никой не е заявил намерение да разруши този консенсус и да предложи нов. Със свикването на КСНС може да бъде счупен този консенсус, аз не знам дали не е това целта. Президентът Радев очевидно е поемал някакви ангажименти по време на двете служебни правителства и сега се опитва да прехвърли отговорността върху политическите партии за неуспеха за неизпълнение на тези ангажименти„.

Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ и бивш министър на външните работи.

Според него Румен Радев е длъжен да поддържа консенсуса по темата „Северна Македония“:

Трябва да се води и много активен разговор с ЕК, така че да стане ясно, че ЕС не може да си затваря очите по отношение на неизпълнението на Договора за добросъседство от страна на Скопие и трябва да застане на страната на България. Постепенно да започне да разбира, че в предстоящата преговорна рамка е необходимо да се включат изискванията на България като част от преговорния процес„.

Митов коментира, че визитата на премиера Кирил Петков в РСМ на 18 януари е жест, който дава основание да се мисли, че има намерение да се промени българската позиция.

Когато се прави такъв жест, е важно да се обясни дали това ще промени нещо, а не да се оставят възможности за спекулации, появяват се намерения от трети страни, които не кореспондират с реалността„.

Вижте и

Авторитетът на партия ГЕРБ е засегнат и ние вече обявихме, че ще съдим г-н Рашков за лъжите му и несъстоятелните клеветнически твърдения. … Министър Бойко Рашков ще трябва да доказва твърденията си в съда, той няма да може да ги докаже„, каза Митов във връзка с думите на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, че между 30 и 40% от парите, отпуснати авансово за строителството на магистрала „Хемус“, са отивали в бившата управляваща партия ГЕРБ.

/Снимка: БГНЕС / Google

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре