В съвсем ново амплоа ще излезе на 11 януари на сцената на драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора актрисата Галя Александрова, която от доста време събира възторзи и омраза в образа на свекървата Бонка от тв сериала „Пътят на честа“.

По покана на режисьорката от Габрово Невена Митева тя ще се превъплъти в образа на Марго Верне от творбата на Агата Кристи „Три изстрела“, адаптирана за сцената от френсия драматуруг Робер Тома.Пиесата е сравнително малко позната, назад в годините е поставяна на столична сцена.

За участието си в „Три изстрела“ Галя Александрова съобщи още в началото на септември, докато си отдъхваше от снимките на втория сезон на „Пътят на честта“ във Варна. Тогава тя си припомни и, че на кандидатстудентския изпит в НАТФИЗ са били над 3 000 кандидати, 1 300 били момичетата, а председател на комисията бил големият Апостол Карамитев. След третия кръг той я срещнал в коридора, потупал я по рамото и тихичко казал: “Ще стане. Но трябва по-простичко…”, пише “Монитор”.

В началото Галя не схванала какво точно иска да й  каже, постепенно през годините обаче, разбрала, че всъщност и най-сложните неща трябва да бъдат изразявани простичко, разбираемо за публиката, за да стигнат до сърцата… Тогава приели 13 кандидатки, а Галя била в класа на проф. Николай Люцканов, а след като завършили тръгнала за Враца, където същата година бил разпределен класа на проф. Надежда Сейкова.  Била освободена от разпределение, защото току що се родила дъщеря й Александрина. Запомнила първата си поява на професионална сцена в ролята на принцеса Мария от “Процесът срещу богомилите” от Стефан