Сега четете
За Йорадановден скачаме за кръста със зелен сертификат,или с отрицателен тест

За Йорадановден скачаме за кръста със зелен сертификат,или с отрицателен тест

Само хора със зелен сертификат или отрицателен резултат от COVID тест ще могат да скачат за кръста в езерото на парк “Монтанензиум” в Монтана на Богоявление, съобщиха от общината. Участниците в ритуала ще трябва да представят и кръщелно свидетелство.

Преди хвърлянето на кръста Негово високопреподобие архимандрит Антим – протосингел на Видинска митрополия, ще отслужи тържествена света литургия и Велик Йордански водосвет. Службата ще започне в 9:00 ч. в  храм “Св. св. Кирил и Методий”. Непосредствено след нея литийното шествие ще се отправи към езерото. Маршрутът му ще премине по централната алея на бул. „Трети март” и ще завие наляво по ул. „Александър Стамболийски”, за да стигне до водоема.

Всички участници в изваждането на кръста ще бъдат благословени от архимандрит Антим и ще получат възнаграждение за своята съпричастност към големия християнски празник и към традицията.

Вижте и

Организаторите апелират към присъстващите за спазване на противоепидемичните мерки – носене на маски или дистанция от минимум 1,5 метра.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре