Сега четете
Край на политическите назначения, ще отзовем Пламен Георгиев

Край на политическите назначения, ще отзовем Пламен Георгиев

„Оттук нататък политическите назначения и назначения на хора, които не са свързани с професионалната дейност там, където отиват, ще се приключва, особено в МВнР. Предлагам да отзовем Пламен Георгиев, който беше назначен по политически причини във Валенсия, Испания“. Това каза министър-председателят Кирил Петков на първото редовно заседание на Министерския съвет през тази година. Това ще бъде символът, че този тип политически назначения не са метода и начина, по който нещата ще се случват, отбеляза Петков.

Нашата цел е да спасим максимално много животи в следващите месеци, да направим всичко възможно, за да не се затваря икономиката и децата ни да не си стоят вкъщи, а да отиват на училище. За да се случва това, ваксинационната програма трябва да работи, каза още той.

24 747 ваксинирани има само за вчерашния ден, подчерта премиерът и съобщи, че от началото на новата програма над 130 хиляди са ваксинираните граждани, което е една трета от първоначалния план на правителството.

„Нашата начална цел беше 300 000 души. Ние вече сме на една трета от този резултат, а сме още в първите дни на януари. Целта ни е ясна, вече имаме първи резултати“, каза още Петков.

Вижте и

Качваме тавана от 1,8 на 2,3 млн. за COVID мерките в туристически сектор, съобщи още Петков.

Премиерът и министрите ще обсъдят проект на решение за освобождаване и назначаване на областни управители, както и промяна в наредбата за реда, условията и размера на компенсациите в туристическия сектор, съобщиха от правителствената пресслужба.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре