“Тържество на самотата” e първата за 2022 година театрална премиера в София. Първото представление е на 8 януари в театралната работилница “Сфумато”, съобщават от трупата.

Тържествуваме над маските си. Тържествуваме в празниците си. Тържествуваме в ролите си. Тържеството ни е безконечно, пищно и ненаситно. Тържествуваме дори, когато сме тъжни. Да изгубим в тази изтощителна битка със себе си и да се предадем на пътуването с ладия по реките на трудноизречимото”, разказва авторката Катерина Георгиева.

По думите й “Тържество на самотата” е спонтанно модно ревю-шоу на вечното човешко бягство да признаем пред себе си обикновени и, понякога, изкривени от значение страхове. “То е среща на няколко привидно налудничави жени, които дълбоко в себе си вече не искат да носят костюм, колкото и да е красив и зрелищен той, и искат да размажат грима си и с усмивка да се надсмеят на до болка познатите си женски “проблеми”, допълва тя.

Режисьор на пиесата е Борис Зафиров. Сценограф и видео артист е Теодор Киряков, композитор и музикант/изпълнител – Трифон Ташев. Костюмографията е Мария Василева, Георги Добриански, Мариан Джеймс и Шани Илиева.

Участват Деница Даринова, Василия Дребова, Боряна Ангелова, Яна Бобева и Катерина Стоянова.