Сега четете
Дупнишката Мадона Сашка Васева е изписана от болницата в Германия

Дупнишката Мадона Сашка Васева е изписана от болницата в Германия

Фолкпевицата Сашка Васева, която бе оперирана от тумор в мозъка, вече е изписана от болницата в Германия, но в следващите месец-два ще е под денонощно наблюдение в клиника за рехабилитация, в която освен лекари, за нея се грижат и монахини.

„С добри темпове се подобрява здравословното й състояние – това показва огненият й темперамент, който вече проявява и прави впечатление на дисциплинираните германци. Доколкото успяхме, бяхме заедно на Коледните и Новогодишни празници, защото е строго поради COVID-пандемията“, призна съпругът на фолк легендата Христо Бакърджиев в ефира на bTV“.

Той добави, че след двете операции Сашка вече се възстановява психически и дори отново пее, и то с доста силен глас.

„Има още дълъг път, за да се възстанови. Напредва, но не е толкова бързо и лесно. Медиците се въздържат от по-точни прогнози, защото знаят, че това е човешки организъм и са видели какво ли не. Около един и два месеца ще прекара в този център за рехабилитация. Иначе хирургически всичко мина по план. Преди най-сложната операция, нормално е да те обземе човешкият страх… Искала е половин час да си вземе дъх, да се настрои, да вземе кураж… Но главната сестра ми се обади в 6 часа сутринта доста нервно: „Знаете ли, че всяка минута в операционната зала струва 500 евро?“ Без ДДС. Това беше информация от главната сестра“, каза още Бакърджиев.

С обща помощ се справяме, засега не сме се справили докрай със сумата. Опитваме се по всякакви възможни пътища – познати помогнаха, но това е дълъг път. Сашка си пожелава да прогледне, да е с децата и да може да пее“, сподели съпругът на Сашка Васева.

„Когато животът й висеше на косъм, беше притихнала, не говореше и не се движеше. Сега вече е словоохотлива. В рехабилитационния център монахините, които са доброволки, помагат психически и духовно на пациентите да преминат през всяко премеждие“, каза още в ефир мъжът на Васева.

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре