Сега четете
Новогодишно обръщение на президента Румен Радев (ВИДЕО)

Новогодишно обръщение на президента Румен Радев (ВИДЕО)

Скъпи съотечественици,

След минути ще прекрачим в новата 2022 година. Заедно с целия свят ние, българите, си пожелаваме тя да е по-здрава и благополучна от тази, която изпращаме.

През изминалата година се преситихме на политически противоборства. Видяхме работата на четири парламента и четири правителства. Много пъти гласувахме, днес е време да празнуваме! Да се поздравим с това, че с общите ни усилия България стъпи на нов, оздравителен път.

Промените са сложни. Старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние – с разум, воля и кураж. Не само като избиратели, но най-вече като хора, които всеки ден с постъпките си градим своя живот и този на родината.

Обществото ни се променя, когато всеки от нас осъзнава човешката си отговорност, когато всички ние облагородим отношението си един към друг. Докато наливаме чашите, нека не забравяме онези, които имат нужда от нашата подкрепа – самотните, слабите, бедните, приятелите и познатите, които преминават физически и духовни изпитания. Вниманието към ближния е най-запомнящият се подарък, който можем да направим на самите себе си.

В този празничен момент благодаря на всички военнослужещи, полицаи, пожарникари, дежурни в различни служби, които изпълняват служебния си дълг, за да можем да празнуваме. На всички медици, които самоотвержено се борят за живота и здравето ни в тези трудни времена. Благодаря на всички, които през изминалата година с труда си градиха България. На онези, които с честно слово и кураж отстояваха истината и се бореха за справедливост.

През 2021 г. надмогнахме чувството за предопределеност. Бракувахме много митове и заблуди, но пред нас остават още много предизвикателства. Не само трябва да се справим със здравната и енергийна криза, и техните социални и икономически последствия, но и да вземем важни решения, да предприемем смели и дълго отлагани реформи, които да ни изведат по пътя на ускореното развитие. За да заемем своето достойно място в европейското семейство, което ни се полага. Да се гордеем с постиженията на нашето образование, наука и култура, с икономическите и технологичните си успехи.

Светът около нас се развива с немислими доскоро темпове. България може и заслужава да бъде част от този процес. Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело, да искаме повече.

Вижте и

Навлизаме в новата 2022 година с вяра в силите ни, с убеденост, че нашият разум, нашият морал, нашите усилия час по час променят живота ни. Хиляди българи постигат чудеса с таланта и усърдието си. Мнозина го правят далеч от родината, но вярвам – винаги с мисъл за нея. Убеден съм, че в идните години този огромен потенциал ще преобрази България.

Бъдете здрави и нека новата година донесе радост и благоденствие в домовете ви!

Да ни е честита Новата 2022 година!

https://www.youtube.com/watch?v=pJk0a1OEaKs&feature=youtu.be

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре