Сега четете
Огромни щети на стойност над 9 млн. лева в Смолян

Огромни щети на стойност над 9 млн. лева в Смолян

На над 9 милиона лева възлизат щетите в Смолянска област след обилния снеговалеж отпреди 3 седмици. В начало на следващата година ще започне ремонтът на село Триград, за който са необходими 800 хиляди лева.

За възстановяване след бедствието все още очакваме някои по-подробни разчети за някои общини, обяви областният управител Стефан Сабрутев.“Към момента за над 9 милиона са дадени списъци, подробни, някои с количествени сметки, други не – очакваме да се попълнят, като първоначални щети в Смолянска област. Очакваме те да се увеличат, защото излизат и други такива, които под снега не се виждаха, а сега се виждат“, каза областният управител.

За Триград съм говорил с Министерския съвет, пари ще има, след Нова година ще започне ремонтът. В момента има един представен частичен проект, очаква се да се допълни и веднага след празниците, за да не се спира изцяло движението, посочи Сабрутев.

Вижте и

Първоначалните сметки, специално за Триград, за двата участъка, са около 800 хиляди лева, необходими за ремонта. Ще се възстанови изцяло пътят, както е бил първоначално, обяви областният управител.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре