Сега четете
Изгониха Марко Тодоров от църквата в с. Елхово на Коледа (ВИДЕО)

Изгониха Марко Тодоров от църквата в с. Елхово на Коледа (ВИДЕО)

Известния в социалните мрежи с местните си репортажи Марко Тодоров от с. Елхово помоли старозагорския митрополит Киприан да се намеси в назрелия спор между него и местния отец, който в навечерието на празниците му забранил да влиза в храма „Св. Архангел Михаил“. Младият мъж, който е добре познат на обществеността в района на николаевско с благотворителната си дейност, почит към традициите и църквата, е в положение на „низвергнат“ – нежелан, прогонен и обиден, при това от „Божи човек“. Не заслужавам подобно отношение, разказва Марко във видеопосланието си, което се надява да стигне до митрополит Киприан, съобщава известната софийска медия „Нюз 24“.

Ето какво разказва Тодоров пред News24sofia.eu:

„Искам да Ви споделя без да съм говорил против този отец Орлин, без нищо, се дразни с мен от месец май. Аз нямам достъп от месец април 2021 г. В село Елхово в Храм „Св. Архангел Михаил“ смениха старото настоятелство с ново. Аз не съм в настоятелството и не искам да бъда, но имам въпроси: Защо и имам забрана? Да не съм крал да не съм извършил някакво престъпление? Мен ме боли за тази църква, моето детство е минало вътре в храма. Преди известно време журналистът Мартин Карбовски ме покани за интервю. Именно в църквата снимахме репортажа и разказвах много лични истории за мен и за църквата.

Когато кмета обяви месец септември 2020 г. Средства за набиране на Храма лично съм молил bTV и PressTV да помогнат с репортажи на 23 декември в 20:15 получавам съобщение по „Вайбър“ от отец Орлин да не посещавам църквата. Неговите адвокати ми следят профила. Аз направих на скоро видео изявление на 24.12.2021 г. пред храма и в същият ден към 14:40 ч. отец Орлин беше в храма и аз отидох да го питам защо не ме иска в храма той не ми даде възможност да говоря с него. Бута ме и ме ритна. Аз го записах с аудио запис. Мен не ме боли, че ме ритнал или бутал. Аз не мога да повярвам свещеник така да се държи. Има си Закон и ред в тая държава. Аз ще си търся правата по съдебен ред. Не съм добре след станалото. Моля митрополит Киприян от Стара Загора да го отстрани от нашата църква“.

Източник: News24sofia.eu

Вижте и

https://www.youtube.com/watch?v=Y1_0M-euA2E

https://www.youtube.com/watch?v=Qgr1PRievD8

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре