Сега четете
Извършителят на коварното убийство на жена си в Тервел е направил самопризнания

Извършителят на коварното убийство на жена си в Тервел е направил самопризнания

От прокуратурата изнесоха нови данни за жестокото убийство, станало вчера в Тервел.Късно снощи в град Тервел е задържан 51-годишният Ф. А., който беше издирван от Окръжна прокуратура – Добрич и ОД на МВР в града като заподозрян в извършването на жестоко убийство на жена сутринта на 28 декември 2021 г. Той е открит в апартамент, собственост на неговия работодател, в който трябвало да извършва ремонтни дейности.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Ф.А. е направил пълни самопризнания и е оказал съдействие на разследващите органи. За изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се са иззети множество веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска, съдебно – психологична, биологична и други експертизи.

Вижте и

Жертвата на тежкото престъпление е на 45 години, бивша съпруга на обвиняемия, с която имали конфликтни отношения. Тялото й беше намерено рано сутринта на 28 декември на улица в град Тервел с множество травматични увреждания в областта на главата.Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Добрич и се извършва от разследващ полицай от ОД на МВР.
Специална лична благодарност към органите на МВР в Тервел и Добрич изказва административният ръководител на Окръжната прокуратура – Радослав Бухчев, за проявения от тях професионализъм, бързина и адекватност на действията, извършени с оглед разкриването на тежкото престъпление и задържането на обвиняемия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре