ПП “Възраждане” призовава правителството да затвори границите на България за пристигащи от страни с повишена заболеваемост от COVID-19, съобщиха от пресцентъра на партията.

“Огромният скок на заболеваемостта в страните от Западна Европа и най-вече тези, които са постигнали 85% ваксинирано население, налага правителството да предприеме незабавни действия, за да опази живота и здравето на българските граждани и да предотврати разпространението на зараза на територията на Република България”, се посочва в съобщението.

От “Възраждане” искат затварянето на границите на България за гражданите на страни, сред които Франция и Нидерландия. Настоява се още Министерството на здравеопазването да изготви протокол, който позволява на българите, емигрирали в тези страни или пътуващи по лични или професионални дела, да се завърнат в родината.

Очевидна е връзката между огромния ръст на заболеваемостта и близо 90-процентовия дял на ваксинирано население в страни като Франция и Нидерландия, смятат още от партията.”Правителството на Кирил Петков, което към момента управлява страната, е необходимо да затвори границите на България, която по настоящем е с ниски нива на ваксинация и ниски нива на заболеваемост. Както се вижда, в страната ни броят на новите случаи намалява с всеки изминал ден за разлика от страните с висока ваксинация, които са ежедневно превръщани в ковидни гета”, се посочва в съобщението.