Сега четете
Американските авиокомпании отмениха стотици полети на Бъдни вечер

Американските авиокомпании отмениха стотици полети на Бъдни вечер

Американските авиокомпании отмениха стотици полети на Бъдни вечер на фона на ръст на инфекциите от COVID-19, причинен от новия вариант Омикрон на коронавируса, но милиони бдителни американци все пак осъществиха плановете си за пътуване по време на празниците, предаде Ройтерс.

Авиокомпаниите „Юнайтед еърлайнс“ и „Делта еърлайнс“ отмениха десетки полети на Бъдни вечер заради недостиг на персонал на фона на увеличаването на заразените с COVID-19 в страната, съобщи сайтът „ФлайтАуер“.

„Юнайтед еърлайнс“ отмени 177 полета, а „Делта еърлайнс“ – 150 полета. В глобален мащаб бяха отменени повече от 2100 полета, като 527 от тях са с дестинация, отправна точка или вътрешни в САЩ.

Отмяната на толкова много полети осуетиха плановете на някои пътници, но много американци намериха други начини да пътуват за празниците.

Вижте и

Освен това не всички авиолинии в САЩ се оплакват, че COVID-19 е разстроил разписанията им. „Америкън еърлайнс“ каза, че „няма промени в разписанията“, а „Саутуест еърлайнс“ съобщи, че „работата й върви гладко“, отбелязва Асошиейтед прес.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре