Сега четете
24 семейства в Благоевград няма да посрещнат Рождество Христово в домовете си

24 семейства в Благоевград няма да посрещнат Рождество Христово в домовете си

Коледа е празникът, който ни събира у дома и ни кара да усещаме истинската топлина и благодарност за това, че сме заедно. Не навсякъде обаче е така. В Благоевград 24 семейства няма да посрещнат Рождество Христово в домовете си, които пострадаха при пожара преди две седмици. Огнената стихия взе три жертви, но другите бяха спасени. Днес те са в чужди домове, опитвайки се да преодолеят ужаса, който тлее в душите им. И най-големият им страх е да не ги забравим.

Преди пожара на 10 декември някои хора от блок 18 в квартал „Струмско“ дори не се познавали. Сега всеки ден са заедно пред тъжната гледка от напукани стени, сажди и все още натрапчивия мирис на изгорели спомени.

Едно от семействата, което живее на първия етаж, са медици, цял живот спасявали хора в отделението по хемодиализа на областната болница. Сега се опитват да превъзмогнат ужаса от пожара. Въпреки болката и страха семейството са благодарни, че са живи.

„Друго жилище нямаме, това ни е единственото. Очакваме някакво общинско, докато се реши проблемът“.

Димитър Нанов живее с жена си и дъщеричката им, която е първокласничка, на последния етаж, точно над апартамента, от който тръгна пожара. Семейство-новодомци, които вложили всичките си средства, взели и кредит, за да направят мечтания дом. Днес от него са останали само стените, напукани от огъня.

Вижте и

„Нашата дума за Коледа е дом“, каза Димитър.

Вчера в Благоевград пристигна главен комисар Николай Николов, за да връчи лично наградите на 21 пожарникари, спасили два пъти по толкова човешки животи. На това събитие дойдоха и най-малките обитатели на блок 18 – двете бебета-близнаци, заедно с майка им Вероника. Тя не поиска нищо, но помоли всички да помогнат с каквото могат, за да се върнат всички у дома.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре